Over ons

Minimotor Aandrijftechniek

Minimotor aandrijftechniek Minimotor Woerden

Minimotor Aandrijftechniek

Als het om mini motoren gaat dan komt u al snel terecht bij hét aanspreekpunt in de Benelux  namelijk Minimotor Aandrijftechniek in Woerden.

Vanuit dit kantoor verzorgen wij voor de gehele benelux de soepele levering, de eventuele service maar bovenal de advisering als het gaat om de toepassing en de keuze voor de juiste motoren en reductoren. Met een klein, maar zeer ervaren team, kunnen wij u, ongeacht in welke bedrijfssector u actief bent, op de juiste wijze adviseren. Maar naast een goed stuk advies is uiteraard aan het einde de kwaliteit van de geleverde producten van groot belang.

Doordat "wij" allemaal mensen uit de praktijk zijn, is juist de kwaliteit één van de speerpunten binnen onze gehele leveringsprogramma. Om die reden vertrouwen wij dan ook al vele jaren op motoren van de hoogste kwaliteit, van het merk Mini Motor uit Italië.

Mini Motor Italy heeft een zeer uitgebreid programma met vele soorten aandrijvingen, servomotoren, borstelloos en asynchroon, met daarbij ook de eventueel benodigde regelingen. Een "samenwerking" dus tussen verschillende componenten van één leverancier. Alles ontwikkeld en geproduceerd bij één leverancier voorkomt problemen met uitwisseling van data of problemen met communicatie protocollen.

Ook als het gaat om motoren waaraan de hoogste eisen worden gesteld voor hygiëne of chemische eigenschappen beschikken wij met onze IP69K serie over de alleskunner in de markt.

Minimotor aandrijftechniek Minimotor Italy

Mini Motor Italië

Onze toekomst begon meer dan 40 jaar geleden. Onze toekomst begon in 1965, in "Bagnolo in Piano", in het hartje van de Emiliaanse motor valley, toen Gianfranco Franceschini zich vol passie stortte in de sector van de mechanica en innovatieve industriële toepassingen. De eerste producten combineerden metaal en elektriciteit voor ontwerp van automatiseringssystemen voor rolluiken en vensters, met één kenmerkende eigenschap: design, de kunst om wat optimaal functioneert ook mooi te maken.

Het merk Mini Motor ontstond in 1974, toen onze productie zich specialiseerde in elektrische motoren voor toepassingen in de industriële sector. Twee ingrediënten werden toegevoegd aan metaal en elektriciteit: elektronica en informatica. Industriële automatisering en mechatronica ontstonden eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, maar deze concepten stonden al jarenlang bekend bij Mini Motor. Net zoals een genetische code zat deze kennis reeds in ons, vanaf het begin.

Minimotor aandrijftechniek productie afbeelding

Het allerbeste, het kan echt!

Direct vanaf het begin van het ontstaan van Mini Motor in Italië, in 1965,  volharden zij in een aantal vaste kernwaarden t.w.: innovatie, constante verbetering, uitmuntende constructietechnieken en uiteraard een goede samenwerking met de opdrachtgevers om zo gezamenlijk tot dé beste oplossing te komen. Ook al gaat het om standaardproducten, zij behandelen en zien elke motor als een afzonderlijk item. De motor, motorreductor en de regeltechniek worden vanaf het allereerste moment opgenomen in de ontwerpfase. De productie vind volledig plaats binnen de eigen locatie in Italië, met gebruikmaking van hoogwaardige materialen en waar mogelijk samenwerking met lokale fabrikanten.

Minimotor aandrijftechniek productie afbeelding
Minimotor aandrijftechniek productie afbeelding
Minimotor aandrijftechniek techniek meeting