Voeding en Chemie

Opgewassen tegen alle invloeden van buitenaf.

Wat er ook van buiten af komt, onze motoren kunnen ertegen. Of het nu gaat om agressieve prodcuten voor bijvoorbeeld ontsmetting of om bepaalde machinedelen te reinigen met bijvoorbeeld water onder hoge druk en met een hoge temperatuur, geen probleem. Ook wanneer sprake is van een langere periode onder water of onderdompeling in andere chemische (vloei)stoffen kiest u voor de motoren van minimotor.

Onze motoren voelen zich thuis in elke extreme omgeving. Vanaf de eerste "pennenstreek" bij de ontwikkeling van dit type motoren staat de richtlijn EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) centraal. Waarbij er veel aandacht is voor gladde oppervlakken van de motoren, de contactvlakken, om ophoping van productrestanten te vermijden. Daarbij is natuurlijk een goede en tegelijk eenvoudige reiniging en ontsmetting noodzakelijk. Speciale aandacht geven wij verder aan de vaste maar zeker ook de demontabele aansluitpunten en de aan de motor of reductor bevestigde (gelaste) onderdelen.

Minimotor aandrijftechniek voeding en chemie

RVS en IP69K voor de allerhoogste eisen.

Speciaal voor die omstandigheden dat er echt de allerhoogste eisen worden gesteld aan de motor voor wat betreft hygiene of chemische omstandigheden hebben wij de IP69K serie ontwikkeld. Deze RVS motoren kunnen echt alles aan.

De motorreductoren vervaardigd uit RVS combineren de geweldige eigenschappen van roestvaststaal met hun beperkte afmetingen. Door de fraaie gladde oppervlakken zonder ongewenste oneffenheden voldoen onze motoren aan de hoge IP69K-beschermingsgraad. Deze RVS motoren zijn dan ook bij uitstek geschikt voor toepassing in een agressieve omgeving of daar waar sprake is van de noodzaak tot zeer hoge hygiënische normen. De IP69K motoren vinden dan ook hun toepassing in de voeding- en chemisch-farmaceutische sector.